ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ (2006)

Η παράσταση ανέβηκε απ’ τη θεατρική ομάδα της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Προχώματος – Καστανά Θεσσαλονίκης. 
Το κείμενο είναι όλο φτιαγμένο σε μορφή ποιήματος αποτελούμενο από έμμετρα τετράστιχα.

Η διασκευή, τα σκηνικά καθώς και η σκηνοθεσία έγιναν από τον Αλέξανδρο Κεσίδη. Υπεύθυνη των παραστάσεων ήταν η Γιούλα Ράγια. Μουσική για παιδική χορωδία και συμφωνική ορχήστρα, Νίκος Ορδουλίδης.

Αξίζουν συγχαρητήρια και ευχαριστίες στο Δημοτικό Σχολείο Προχώματος - Καστανά Θεσσαλονίκης για την πρωτοβουλία που πήρε να ανεβάσει την παράσταση αυτή. Δόθηκαν συνολικά 11 παραστάσεις τον Μάϊο του 2006.

Εύχομαι όλα τα παιδιά της θεατρική ομάδας να εφαρμόσουν όλες τις διδαχές του Αριστοφάνη. Ήταν μεγάλη εμπειρία και χαρά μου να δουλέψω μαζί τους.

Μαρία, Έλλη και Παύλο, ευχαριστώ για τον χρόνο σας και τη βοήθεια που μου προσφέρατε.

Πολύ μεγάλες ευχαριστίες στον φίλο Γιώργο Μπακάλη για την βοήθεια του στον σημαντικό τομέα της ηχοληψίας και μίξης ήχου.

Ευχαριστώ το σύλλογο 'Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου & Φίλων' για την από καρδιάς διάθεση χώρου όπου και πραγματοποιήθηκε η ηχογράφηση των παιδιών από το Ωραιόκαστρο.

Μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια στους γονείς όλων των παιδιών για τον πολύτιμο χρόνου τους και χρόνου των παιδιών τους που διέθεσαν.

Αλέκο , Γιούλα, και Θόδωρε, χωρίς ανθρώπους σαν και σας δε θα ζούσε ο Αριστοφάνης σήμερα. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία και την τιμή που μου κάνατε να μπορέσω να ντύσω τα λόγια του με τη μουσική μου.

Δημητράκη, εύχομαι κάποτε όλα τα λεφτά του κόσμου να πηγαίνουν στους πίνακες ζωγραφικής σου αντί σε όπλα.

Βασιλάκη, Κωνσταντίνε, Έφη, Ελισάβετ και Καλλισθένη. Με όποιον τρόπο και αν σας ευχαριστήσω θα είναι λίγος. Εύχομαι ο Αριστοφάνης να σας ανταποδώσει κάποτε αυτό που του προσφέρατε. Δεν μπορώ να φανταστώ πιο περήφανους γονείς για τα παιδιά τους από τους δικούς σας. Ευχαριστώ.

 

Στο Χορικό Γ΄ βιολί έπαιξε ο Παύλος Παπαϊωάννου.

  • Στο Χορικό Δ΄ και στην Εισαγωγή της Γ΄ σκηνής πιάνο έπαιξε ο Νίκος Ορδουλίδης.
  • Την Άρια της κόρης ερμηνεύει η Καλλισθένη Πετράκη.
  • Στο Χορικό Ζ΄ σόλο τραγουδάει η Ελισάβετ Διαμαντοπούλου.
  • Όλα τα όργανα ορχήστρας, πλην του πιάνου και του βιολιού που αναφέρθηκαν παραπάνω, παράγονται από ηλεκτρονικό υπολογιστή.
  • Το εξώφυλλο του CD, το οποίο ήταν και η αφίσα της παράστασης, δημιουργήθηκε από τον μαθητή της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αδένδρου, Δημήτρη Τσουγκλίνη. 
  • Στη χορωδία τραγούδησαν: Βουλγαρόπουλος Βασίλης, Γκόβαρης Κωνσταντίνος, Χατζηκυριακίδου Έφη από τη Βέροια. Διαμαντοπούλου Ελισάβετ, Πετράκη Καλλισθένη από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Πέτκου Μαρία, Ορδουλίδου Ελένη από τη Νάουσα.


Δείγματα της πάρτας


Ο δίσκος είναι φόρος τιμής σε όλες τις ψυχές που έχουν φύγει από αυτόν τον κόσμο

ή έχουν υποφέρει εξαιτίας πολέμου.

TORUS web site