ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΕΣ | ΙΟΝΙΟ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

οι ετεροτοπίες του πιάνου στα ανατολικά

 

σεμινάριο – ρεσιτάλ

 

Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

& ο Σχολικός Σύμβουλος Μουσικής Ιονίων Νήσων

 

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων διοργανώνουν μία επιστημονική και καλλιτεχνική εκδήλωση, στις 18 Μαΐου 2018 στην Κέρκυρα, που θα έχει στο επίκεντρο το πιάνο εκτός του συνηθισμένου του πλαισίου. Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς μουσικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φοιτητές μουσικής, μουσικούς και μουσικόφιλους.

 

 

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, Ιόνιος Ακαδημία

 

12.30-14.30: Σεμινάριο

Ο Νίκος Ορδουλίδης, πιανίστας και μουσικολόγος, θα παρουσιάσει ορισμένες περιπτώσεις από την ιστορική δισκογραφία που προέρχεται από ένα ευρύ γεωγραφικό τόξο (Ρουμανία, Ελλάδα, Τουρκία, Ιράν, Αλγερία, Τυνησία κ.ά.), στο οποίο το πιάνο απαντά με διαφορετικούς ρόλους από αυτούς της κλασικής Δύσης. Θα γίνει αναπαραγωγή ηχητικού υλικού από τις εν λόγω περιοχές και θα εξεταστούν, πέρα από ζητήματα μουσικής αισθητικής, ποικίλες πολιτισμικές πτυχές συνδεδεμένες με τα μουσικά προϊόντα.

 

14.30-15.30: Ρεσιτάλ

Ο Νίκος Ορδουλίδης θα παρουσιάσει ένα ρεσιτάλ για πιάνο, που θα περιλαμβάνει ανακατασκευές λαϊκών τραγουδιών από το ελληνόφωνο ρεπερτόριο.

 

Είσοδος ελεύθερη για όλους

Προτεινόμενοι σύνδεσμοι:

www.eastern-piano.com

www.ordoulidis.gr

TORUS web site